Lyckan, fanskap, vin och jäkla massa kärlek!

Lyckan, fanskap, vin och jäkla massa kärlek!

”Du är inte färdig” sa min vän en kväll till mig medan han knäckte en öl till. Så där klok som man bara kan bli under kvällar med för mycket cigg, öl och dålig sprit. ”Du är inte färdig”. Ett svar som besvarar det mesta faktiskt. Varför hittar jag inte rätt? Varför är...

läs mer

Sommarfeeling och rosé!

Med buller & brak slog sommaren ner i de svenska folkhemmen med all sin prakt! Syrenbuskar prunkar, äppelträden blommar & den första rabarbern är skördad! Det finns få tillfällen man blir så lycklig o får så mkt sommarfeeling som när svalorna flyger högt,...

läs mer
Balthazar New York

Balthazar New York

Balthazar serverar traditionell bistro mat från frukost till sena kvällsmaten. Öppnad av Keith McNally i våren 1997, Balthazar erbjuder en fransk meny tillagad av kockar de cuisine Riad Nasr och Lee Hanson. Du kan också välja från en omfattande vinlista, en raw...

läs mer
Pontus!

Pontus!

Skönt ställe med trevlig personal, god mat och fantastiska viner. Finrestaurang, vinbar och bakfickan Pocket! http://pontusfrithiof.com/

läs mer
Lyxbloggaren

Lyxbloggaren

Fredrik Schelin är vinkällarmästare, berest vinkonnässör, välformulerad skribent samt grundare av Sweden Wine Club, Dinvinguide.se samt winetvshow.se. Startade redan 1995 sin första restaurang och driver idag framgångsrika ”Syster O Bror” – med sin syster....

läs mer
Farang

Farang

Restaurang Farang bjuder dig på en upptäcktsresa till de sydostasiatiska matkulturerna i Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien. Share food, delade rätter, uppmuntrar till att njuta av utmärkta och läckra matupplevelser, utan formell stelhet. Utöver maten erbjuder...

läs mer
Edsbacka Bistro i Sollentuna och i Strängnäs

Edsbacka Bistro i Sollentuna och i Strängnäs

Drivs av Christer Lingström som drev Edsbacka Krog, Sveriges första restaurang med två stjärnor. Att hans mat har sitt ursprung just i den svenska husmanskosten är därför helt logiskt, precis som att nästan allting som kommer ut ur köket är baserat på svenska råvaror....

läs mer

Grillpremiär och rödpang!

Någon gång måste det ske, och i onsdags smällde det! Grillpremiären! Vissa grillar året runt men icke hemma hos fröken Lundqvist! Det är ju som att dricka glögg och äta pepparkakor året om – det gör jag inte! Min grill är som tomten och kommer tyvärr inte 365 dagar om...

läs mer

Pontus Frithiof – stjärnkrögaren!

En mulen torsdagsmorgon ger jag mig av hemifrån för att möta en av Stockholms största krögare för en intervju. Jag är sen och med andan i halsen hastar jag in på hans restaurang. Bland de gula stolarna på hans nya lilla bakficka sitter han, mannen & myten – Pontus...

läs mer
Veckans druva – Riesling

Veckans druva – Riesling

Väldigt många förknippar denna druva med tyska viner och visst är det så. Mest känd av de gröna druvorna i tyskland men den odlas även i franska Alsace. Denna druva är utmärkt för speciellt söta viner då den mognar sent men kan även vara torr & medelfyllig. Bland...

läs mer
Champagnelunch med vinmakare Bruno Paillard!

Champagnelunch med vinmakare Bruno Paillard!

Igår var en omväxlande dag med både stundtals sol & regnskurar och jag tog mig in mot Östermalm och Restaurang Gotland för att träffa vinmakare Bruno Paillard & smaka hans viner! Vi var ett litet intimt gäng med både dryckesskribenter & vinimportörer och...

läs mer

Den är sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till dig som fyllt över 25 år.