Om Dryckestips

JohannaHej & välkomna in till dryckestips.se!

Här finner du tips om olika drycker och min nya blogg. Här kommer jag skriva till vanliga människor om mat, dryck, minnen och upplevelser för en mer njutningsfull vardag! Det här är alltså ingen expertblogg om vin – det finns det massor av redan, även avancerade matbloggar. Nej här inne är min ända längtan att väcka lust till att våga prova nya smaker av mat och dryck! Att inse värdet av mötet med andra när vi delar mat och dryck. Låta glädjen och lekfullheten gå före recept och regelböcker och våga njuta av livet & stunden!

Själv har jag gastronomin i mitt hjärta, serviceandan i ryggraden och känslan för den perfekta bulldegen sitter i handen – gärna samtidigt som jag sippar på ett läskande glas vin såklart.

Jag började med att utbilda mig till servis & bartender och gick vidare på kockutbildning med praktik på Operakällaren, tjänst som kökschef och hade drömmen att tävla i kocklandslaget. 10 år i restaurangbranschen och jag är fortfarande hungrig. Planen är nu att läsa dryckesutbildning – sommelier på Restaurangakademien och vem vet kanske blir det ännu mer. Man blir aldrig färdig, det finns alltid mer att lära och det älskar jag.

För mig är mat & dryck mer än smak och perfektion – det är upplevelser och minnen, möten med andra människor. Jag förknippar mat och dryck med lust och passion och det har alltid varit en dröm att föra det vidare.

Välkommen in i min värld!

Mycket nöje, Johanna-Magdalena.