_MG_4621Med buller & brak slog sommaren ner i de svenska folkhemmen med all sin prakt! Syrenbuskar prunkar, äppelträden blommar & den första rabarbern är skördad! Det finns få tillfällen man blir så lycklig o får så mkt sommarfeeling som när svalorna flyger högt, solen värmer & nätterna är så där tropiskt varma och ljusa att man aldrig vill gå och lägga sig! Lägg till något extra svalkande i glaset och du är i hamn!

299304Mina barndoms somrar spenderade jag i sommarstugan vid Vänern bland båtar & solvarma klippor och på sommaren ska det vara enkelt att leva, dryckerna kalla och maten åt det fräscha & okomplicerade hållet! Min far har alltid fiskat mycket och jag älskar grillad fisk! Det vattnas i munnen när jag tänker på grillad nyfångad fisk med citrussmör, grillad lime och lätta krispiga sallader med söta gubbar, rödlök och egenodlade sockerärtor. Finns inget godare! Sjukt gott & enkelt!

Ett superbra budgetvin är Penascal rosé Temperanillo 2012 från Spanien (2951) För endast 62:- som ger dig mycket rosé för pengarna! Perfekt till semestern. Rosé ska smaka sommar & här är tonerna friska och flörtiga och fyllda av röda bär, perfekt både till grillad fisk eller bara som sällskapsvin på en soldränkt terrass!

Glad sommar vänner! /Johanna-Magdalena.