1Z1Gq0nnXR3CPX9mNmutLQXbrOJKB-miKRDVa7Uykxo,g4fhDGx4-wHJdgJs-S-ZgejlV7G1wNI0c4KB1SidTyo

Foto: Mikael Göransson, Matkreatör & Sommelier

Igår var en omväxlande dag med både stundtals sol & regnskurar och jag tog mig in mot Östermalm och Restaurang Gotland för att träffa vinmakare Bruno Paillard & smaka hans viner!

Vi var ett litet intimt gäng med både dryckesskribenter & vinimportörer och bloggare, jag hamnade mitt emot Bruno. Med sin franska brytning berättade han på engelska med hela sitt hjärta om champagnes historia, distrikt och jordmånar, om flaskor och korkar. Bruno är en typisk fransman, han pratar med hela sin kropp, yviga rörelser och har nära till skratt. Solfjädrarna runt hans ögon tyder på att detta är en man som lever i glädje. För visst är det vell så att saker och ting blir bäst när vi älskar det vi gör och har roligt på jobbet!

Bruno leder oss runt i sin historia, håller hos vakna med att ställa frågor tillbaka och leder oss rätt i varje del av de dofter och smaker som omfamnar oss i varje glas champagne vi provar.

20130423_132309

Foto: Mikael Göransson, Matkreatör & Sommelier

Vi provar fem olika champagner och bjuds på en magisk torsk med rökta räkor, smörad räkfond, pepparotsskum, fermenterad fänkålscreme & syrade lökar. Av dessa fem champagner vill jag särskilt lyfta fram två stycken – först en Brut Premiére Cuvée, Dégorgement 2012. Detta är verkligen ett prisvärt bubbel och flaskan blir din för endast 349:- på Systemet (7857). Denna raring är både frisk och fräsch med tydlig citruskaraktär och du hittar både citrusblommor, mineraltoner och en viss brödighet. Det här är ett mycket bra allround bubbel som passar till det mesta. Varför inte studentkalaset & 50-års skivan? Ett bubbel du kan köpa mycket av utan att bli ruinerad med andra ord!

MK6flxDsPfWGGReSEPc4LqPAcazlVJ2v4aA3hIheSvE,pxx24Oj5rOven8K0ZrEooBOv_n4HwBwB33-DCojQOmU

Foto: Mikael Göransson, Matkreatör & Sommelier

Den andra champagnen som jag starkt vill rekommendera från denna härliga människa är Rose’ Premie’re Cuve’e, Dégorgement 2012 för 425:- på Systemet (82767). Här snackar vi det perfekta sommarbubblet! Vilken fröjd! Pinot druvan dominerar i detta vin & drycken i mitt glas har en otroligt vacker guldaktig kopparfärg. Otroligt elegant och välbalanserad med fin struktur – här hittar du både körsbär, mineraler, frukter och brödighet. Bruno rekommenderar oss att prova kryddstark mat till detta vin men även mörk choklad funkar eller varför inte lite god commte’? Detta bubbel vill du dricka mycket av! Mums till sista droppen!

När drack du champagne senast?

Ol6oSmH3yc83j-J4tUskhzMsAjKcnynXig82zkSloiU,V2PUAxlEyM5hiwmbepO-oPRNcNwzXdC-G48hWmUuokI

Foto: Mikael Göransson, Matkreatör & Sommelier

Jag har vänner som aldrig druckit äkta Champagne! Själv älskar jag denna bubblande glädjedryck! Champagne är gott, ja nästan det godaste du kan dricka skulle jag säga! Champagne har en högtidlig & festlig stämpel, ska vi fira något ska det bubbla rejält i glasen. Och livet bjuder på ganska mycket att fira – vi blir föräldrar, vi gifter oss, vi får nya jobb, vi gör affärer, vi fyller år. Själv tycker jag hela livet är värt att fira och det finns ingen dålig dag för champagne! Därför är det rätt märkligt att folk hellre väljer kvantitet före kvalité. Dom flesta väljer hellre fler flaskor dåligt vin än satsar på något riktigt gott. Sluta genast med det! Livet är för kort för att dricka dåligt vin!

Två vänner får en bra flaska champagne för samma pris som två glas var av husets surblask på krogen. Inget svårt val eller hur? För vem vill inte starta sin utekväll på bästa tänkbara sett?

Mer champagne åt folket!

/Johanna-Magdalena