_MG_3721Någon gång måste det ske, och i onsdags smällde det! Grillpremiären!

Vissa grillar året runt men icke hemma hos fröken Lundqvist! Det är ju som att dricka glögg och äta pepparkakor året om – det gör jag inte! Min grill är som tomten och kommer tyvärr inte 365 dagar om året men i gengäld har jag hunnit sakna den där osande rackaren på terrassen när den väl kommer fram i vårljuset.

_MG_3685I år har mina vänner köpt en ny grill, dyr som en mindre bil. Det behöver man inte! Ö&B:s grill för 199 kronor ger samma goda grillkött – jag lovar! Man ska komma ihåg att det inte hänger på en tjusig grill utan det är på vad du lägger på grillen som räknas. Det perfekta grillköttet har även en annan viktig del, och det är den perfekta glöden. För tyvärr vill varken grillkorv eller finkött bli slickade av brinnande lågor och hemligheten ligger i ordet tålamod. Ställ fram snacks, nykokta brytbönor med flingsalt, oliver, mandlar eller något annat för kurrande magar medan glöden gosar till sig och se för guds skull till att glasen inte står tomma!

Kött ska enligt mig vara nystyckat och skuret i tjocka skivor med en marmorering från himlen! Jag köper helst kött över disk och har du en saluhall eller en köttbutik nära dig är det bara att frossa loss bland köttstyckena! Till vår grillpremiär valde vi entrecote Black Angus från Percys Kött och har man det perfekta köttet behöver du inte dölja smaken med Icas egna grillkrydda eller marinera bort köttsmaken till oikännlighet. Väljer du riktigt bra kvalité är nymald peppar och flingsalt det ända som behövs. Detsamma gäller tillbehören. Du väljer själv och möjligheterna är oändliga men ibland vill man låta köttet stå som ensam aktör och då duger en helt vanlig enkel sallad som kompis till köttet. Det finns bara några få enkla regler i grillning vänner – glöd, enkelhet och kvalitékött! Glöm all marinadhets, flintastekar, färdig potatissallad och grillar som ser ut som mindre rymdraketer!

Keep it simple stupid! Det blir godast så!

_MG_4033_MG_0371I glaset denna afton hade vi två européer – en fransos och italienare! Båda goda till grillat och väl värda att prova! Den ena lite mer go och rund och den andra lite mer tjurig men det är en smaksak! Vår fransos levererades från Tryffelsvinet, Crozes Hermitage 2009, mumsig och perfekt till Black Angus. I denna flaska hittar du både björnbär, hallon och kryddighet.
Vår italienare Villa Gresti från 2005 & levereras av Sigva och här är ord lite väl överflödiga – med andra ord måste du dricka dessa rara droppar! Att italienare är snygga och attraktiva vet vi alla men nu är jag kär på riktigt!

Skål! /Johanna-Magdalena.