_MG_4078”Du är inte färdig” sa min vän en kväll till mig medan han knäckte en öl till. Så där klok som man bara kan bli under kvällar med för mycket cigg, öl och dålig sprit. ”Du är inte färdig”. Ett svar som besvarar det mesta faktiskt. Varför hittar jag inte rätt? Varför är jag singel? Varför söker jag så mycket svar? ”Du är inte färdig”.

40e90a9cce6311e2bfc622000a9d0dda_7Det porlar i glaset när vi fyller upp och klippan vi sitter på är så varm att den värmer både hjärtan och kalla rumpor. Lika magisk som en solnedgång som sjunker i vassen på sommaren är vänskapen. Samhörigheten. Orden. Dom galna kvällarna. Dryckerna vi delat. Kärleken. Nätterna vi vandrat genom stadens gator.

Jag är inte färdig. Jag är inte färdig med mitt galenskap. Jag är inte färdig med min kunskapshunger. Jag är inte färdig med vin, fanskap, kärlek & lycka! En rätt skön tanke att luta sig mot. Att inte vara fulländad, att ha längtan kvar efter nya svar, nya smaker, nya upplevelser, nya erfarenheter! Det finns så mycket mer att upptäcka, människor att möta, fantastiska minnen att skapa! Vem vill vara färdig? Inte jag!

Lika mycket fanskap som kärlek har jag upplevt och vin är en form av kärlek och lika trevligt på en proffesionell vinprovning som på en klippa i pappmugg.

a1110220bf0011e29a5722000a9f3079_7Vinet har formligen flödat i maj och grillpremiären tog mig med storm & en flaska Petit 2010 från Spanien (2720) för 99 kr blev en kväll hos mig en underbar goding som mer än gärna värmde min själ lika mycket som glöden på min grill. Väl värd att köpa igen och igen… denna spanjor passar nämligen ypperligt till sommarens grillrätter och är stor & fruktig, ekad med härlig doft av fat, kaffe och choklad!

bb3c38b2ba4c11e2b7ea22000a1f9366_7Picknick har vi också haft och Stockholm vimlar av trevliga parker att ha både vinpicknick, kubbspel & hångel i och vi tog säsongens oskuld på picknick i Humlan i centrala Stockholm. En filt, ett gäng vänner, sol, jordgubbar & massor av vin – vad mer kan man begära? Lite kärlek i solen i form av bland annat Chablis, Le Hurlevent Chateuneuf-du-Pape 2011 (2291, Ett underbart & nyanserat vin för 159kr där du hittar hallon, viol, örter & lagerblad) och en flaska La Bastide Blanche (2262, Ett vin för tuffingar som gillar stramhet & massor av smak i glaset för 139 kr.) fick vi den där kvällen. Vi var lyckliga och odödliga och toppade natten med drinkar på söder och kyssar på ett berg i Liljeholmen.

_MG_0436Ett annat trevligt vin som provats är Wild wine Crianza (79216) från Spanien för 89 kr. Råbarkat men charmigt fyllt av smak som vildhallon, peppar & cacao, ett vin som bör provas pronto! Aldrig har jag lagat björngryta men här har man bemödats sig med både en mycket fin tillhörande vinsida med både recept, inspiration och fakta. Jag längtar redan efter viltsäsongen, nyplockad svamp och lingon!

Tryffelsvinet hann även bjuda på vinprovning med Andrea Bianco från Velinosi i Italien och vi bjöds på flera spännande nya viner från producenten, plocktallrik och en riktig trevlig sortimensprovning! Jag älskar verkligen att gå på provning där du får möta vinmakarna och få ta del av den glöd som brinner för den produkten dom skapar, hantverket, känslan, glädjen och kärleken för vinet. Fantastiskt och magiskt på alla vis! Håll ögonen på Velenosi vänner, mycket spännande smaker att upptäcka!

4f57ecd4cb8311e2806d22000a1f9e4d_7Till sist har värmen äntligen kommit för att stanna och både en och två flaskor rosé har det blivit i solen. Rosévin är så säsongsstyrt att det blir lite som sill och folkdräkt, det ska bara drickas när sommaren kommer. Och visst är det gott! Men som med allt annat är variationen stor och jag har druckit allt från smaklöst roséblask för 95 kronor glaset på Stureplan till små guldkorn för riktigt hyfsade priser på glasbanken. Härom dagen slank till exempel en liten Italienare ner när solen nådde den smått fantastiska temperaturen på 27 grader i skuggan på min terrass! Läskande, fräsch och prisvärd! Mandorola, Negroamaro Rosato (11282) från Italien. Lite som godis på flaska faktiskt – här hittar du jordgubbar & vingummi och en fräsch ton av citrus! Läskande & prisvärd rackare som svalkar torra strupar för 59kr. Billigare än så blir det inte!

En underbar månad helt enkelt!

Tack Sigva & Tryffelsvinet och alla underbara vänner! Vad vore livet utan er?

/Johanna-Magdalena.