Vet inte hur det är med er men nu längtar jag så galet mycket efter sommar & värme! Ljumma försommarkvällar, iskalla drinkar, nattbad & trånga uteserveringar. Men nu är det inte långt kvar vänner! Det ligger i luften, längtan efter sorglösa dagar och långa nätter.

Igår hade jag en fantastisk kväll, på en takterrass stod jag med en drink i handen & med solnedgången som sjönk över hustaken var mitt älskade Stockholm bedövande vackert!

IMG_0200Från våningen inifrån hördes musik & sorl, fri bar & boksignering av Alf Tumbles nya bok Drick! Festvåningen Alf valt till sin releasefest var som en mysig & trång lägenhet, persiska mattor, sköna sittplatser & skönt avslappnad atmosfär – lite som själva boken skulle man kunna säga! När ställen är små & mysiga och bjuder på fri bar blir det rätt grym stämning. Folk minglar, pratar med alla & tar med sig drinkarna ut på takterrassen för en cigg och en nypa luft – precis som en hemmafest i goda vänners lag! En grymt skön & lyckad tillställning!

Innan takterrass & kramar med Alf grundade vi med cocktails och sjukt god plockmat på nyöppnade Farang på Tulegatan 7 i Stockholm.

farang1

Jag slurpade glatt på en riktigt frisk & god Cotton Club Cocktail & vi beställde bl.a. in Cha Plu blad & rökt lax med rostade jordnötter & forellrom presenterad på en liten stenplatta, ett litet fyrverkeri av smaker i munnen! Nästa rätt presenterades även den på ett litet fat av sten, grönmusslor på en saltbädd med rostad kokosdressing, thaibasilika, kokosgrädde & algkaviar, ännu en höjdare! Som avslutning bjöd Kim Öhman oss på ytterligare en rätt – nämligen deras sanslöst goda Farangs Gris Satay, otroligt möra revbensspjäll som smälte i munnen med jordnötsrelish, citrongräs samt kokosgrädde – grymma, smakrika & vansinnigt goda!

farang_300Matsalen på Farang är stor och köket öppet för alla gäster. Men trots den stora matsalen känns miljön intim och inbjudande. Min favorit är de lite högre träborden som känns mer avslappnade än de lägre. Servispersonalen har fått asieninspirerande kläder & servicen känns både proffsig och hjärtlig!

Det bästa är att man kan beställa flera rätter och dela på i sällskapet och därmed utöka smakupplevelsen som Farangs meny bjuder på! Kim Öhman, köksmästare & delägare av Farang har bl.a. jobbat på restauranger som Edsbacka krog, Fat Duck, Per Se New York & Quay i Sydney.

(Kokboken från Quay kan jag även varmt rekommendera då jag köpte den i London i höstas. Inspiration från pärm till pärm!)

En galet trevlig onsdagskväll med andra ord!

/Johanna-Magdalena