Unknown”Drick!” Skriven av Alf Tumble

Det finns så otroligt många böcker om dryck & de flesta är upplagda på ungefär samma vis, massor av fakta staplade på varandra i löpande text. Informationen blir snabbt så stor & kompakt att boken ofta snabbt lyckas tappa min koncentration redan efter några sidor.

Nu är jag så pass intresserad av mat & dryck att jag kan plöja fakta av ren envishet men är man en mer vanlig hobbyamatör blir de flesta dryckesböcker bara hyllvärmare, det gäller framför allt böcker om vin.

För mig är den ultimata faktaboken en mer avslappnad historia med mer personlig stil som är lättare att ta till sig. Får dessutom författaren mig att le & bli road på kuppen är jag fast!

Det här är lite som med en bra föreläsning, alla föreläsare vet att du måste varva ditt ämne med personliga inslag & glimten i ögat för att inte sitta och mässa för en sovande skara åhörare.

Just detta framgångsrecept har Alf Tumble lyckats överföra i bokform & jag är lyrisk!

Just så här vill jag att en dryckesbok ska vara – underhållande & lättsam & med fakta som du får på köpet! ”Drick!” skapar helt enkelt mersmak & intresse hos sin läsare!

De flesta ämnesförfattare vill ju föra vidare sin passion & kunskap och det gör man enligt mig bäst genom att vara lättillgänglig i sitt språk & ödmjuk i sin attityd till nyfikna noviser för att inte skrämma bort i allt det terminologiska som det lätt blir när man själv nördat ner sig i ett ämne.

Drick1Vill vi som älskar mat & dryck, gastronomi och krogkultur locka in fler i vår underbara värld med upplevelser & möten, dofter och smaker måste vi sluta vara så förbannat högtravande och försöka förändra folks syn på att vår värld bara är tillgänglig för några få – antingen om man har massor av pengar eller massor av kunskap!

Vi måste avskaffa lyxstämpeln som många har på krogbesök eller gott vin! Gott vin behöver inte vara dyrt, gott vin är inte en lyx – det är en rättighet!

Jag tycker Alf delar sin dryckesfilosofi på ett fantastiskt sett & bjuder både på fakta, tips och personlighet. Det här är en skön kille som jag blir djupt imponerad av – fulsprit, finvin, Converse & efterfest huller om buller!

Människor med massor av kunskap som ska förmedla det till andra på ett enkelt sett kan vara svårt men Alf är klockren och boken ”Drick!” andas rock and roll och får i varjefall mig att vilja slå mig ner med ett glas vin – och vem vet, har jag tur blir det kanske efterfest med ostbågar och champagne!

/Johanna-Magdalena.


Drick!
Vin, öl och sprit med Alf Tumble – hemma och på krogen
Finns bla hos Bokus.com