bourgogne_perrot-minot_fixinI måndags provades ett för mig nytt vin – Fixin 2010 Perrot-Minot som finns som restaurangsortiment för 284:-, detta betyder att det tyvärr inte går att köpa på bolaget men på restaurang som privatkonsument. Spelar inte så stor roll, har du 800:- över att lägga på en flaska vin på krogen har du möjlighet att dricka Fixin.

Vinet är gjort av duvor från 40-åriga vinstockar & Perrot-Minot har ett gott rykte som en av Bourgognes bästa och mest eftertraktade vinproducenter. Vinskördarna är små & exlusiva och därav priset.

Vinet är först rätt knutet men blommar efter en liten stund ut i total harmoni. Här har du alltså ett vin som smeker munnen. Är du ute efter ett svårt och komplext vin är detta fel flaska men vill du ha ett mjukt, fylligt och välbalanserat vin har du träffat precis rätt. Har du en gäst som i vanliga fall inte gillar rödvin kommer dom älska detta! Mjukheten är som fjäderlätta kyssar som lockar även den mest inbitna vitvinsdrickaren att byta sida! Men andra ord mer än omfamning än en utmaning. Ett mycket gott vin!

Smaka & njut!

/Johanna-Magdalena