Tre härliga kamrater att prova, nyheter är alltid lika roligt! Om de sedan visar sig vara förvånansvärt bra för liten peng är det ännu bättre! Vin ska vara för alla i alla smaker och prisklasser.

_MG_1859

Jag har en förkärlek till det smarta & tillgängliga som får folk att trivas oavsett plånbok och erfarenhet när det kommer till vin! Ibland behöver inte saker vara så komplicerade utan det är förbaskat skönt att sörpla flörtigt vin med glimten i ögat och dessa tre charmörer gör just det – levererar bra vin helt enkelt!

Det första är det intressanta X Winery, Red X (nr 72115) 144:- av druvorna Dolcetto, Malbec, Petit Sirah & Syrah från Wicked Wine där man jobbar mycket med väldigt innovativa blandningar i sina viner. Här hymlar man inte om att man vill göra lättillgängliga viner som folk tycker är riktigt goda och ändå har detta vin fått fina rekommendationer från världens mest inflytelserika vinkritiker Robert Parker. Kort och gott ett vin som passar mig – regler är tråkiga, viner är goda!

Dolcetto (druvan) betyder ”lilla söta” på italienska och ger purpurfärgade viner fulla med fruktsmak, Malbec (druvan) är ofta saftig och plommonaktig, Syrah (druvan) är kryddig & intensiv & den populära druvan Petite Sirah i Kalifornien ger snälla tanniner, frukt och kryddighet. En djärv och kaxig blandning om du frågar mig men ack så bra!

_MG_1855

Jag provar med stor nyfikenhet och finner en fruktig doft med massor av röda bär, lätt kryddighet och en stor fräsch smak med härligt integrerade tanniner och kraft samt ett avslut som ger ett förnöjsamt leende på läpparna. Mums, du vill ha mer! Det här är ett vin för folk som vill ha mycket frukt och smak!

Det andra vinet är Lange Twins Zinfandel 2010 från Usa, Kalifornien. Producent; Lange Twins Winery. Åh, här blir jag glad, det här är även det väldigt gott! Mjuk & fin i kroppen men oerhört generöst i all sin doft & smak av mörka bär & kryddighet! Ett vin som kommer funka finfint till det mesta från köttiga rätter till att bara dricka rakt upp & ner! Zinfandel kallas USA´s nationaldruva och odlas här i stor omfattning. Vinerna är ofta ganska alkoholstarka, generösa och varma och fastnar du för zinfandel brukar kärleken bli livslång!

_MG_0985Det tredje vinet är en sval spanjor, Cautivo Rioja White Barrel Fermented för 89:- (5359) även här en generös bekantskap med mycket gula frukter och viss nötighet. Den bjuder på fräscha torra toner och fin syra.

Ut & testa nytt vänner, resan har bara börjat”

Skål! /Johanna-Magdalena