278

I tisdags hade jag en god vän över och valet av vin föll på ett vin från Chateau de Reignac, Balthus 2007 Bordeaux Superieur som du kan hitta här för 699:-

51Av 100% merlot och en produktion av endast 6000 flaskor av denna årgång har vinmakaren Yves & Stephanie Vatelot skapat en liten pärla i äkta och stor Bordeaux-stil! Ett toppvin som växt på kalkrika jordar och utvecklats till ett stort komplext vin i elegant stil som passar fantastiskt till klassiska & smakrika kötträtter!

I min flaska noterar jag rätt mycket fällning som beror på att vinet har mognat 19 månader på fat och inte har filtreras eller klarnas. Karaktären är stram men ljuvlig och dofter av ceder och choklad möter oss samtidigt som munnen blir bjuden på en kavalkad av mörka bär, fikon och undertoner av kaffe och kryddor!

Här vill du garanterat ha mer och du får verkligen mycket av allt – ett perfekt vin att servera väl dekanterat till köttiga rätter, omedelbar njutning med din bästa vän eller att bara köpa och lagra ytterligare några år! Full pott!

Köp, drick, njut!

/Johanna-Magdalena