Profil-Mariox (1)Det finns få saker som inspirerar mig mer än människor som brinner för det dom gör & vågar sticka ut i strömmen!

Att få ta del av deras kunskap är ofta som att kliva in i en annan värld. Det är skillnad på kunskap & kunskap, hur du förmedlar och förvaltar det du kan.

Mario E Moroni är en färgstark vinöverste på restaurang Pontus! och basar över inte mindre än mellan 800-1000 olika viner som går att beställa på restaurangen på Brunnsgatan.

_MG_2202Letar man information om mannen, myten & legenden Mario E Moroni hittar man bland annat att Mario utbildade sig till sommelier 1998, har ca 10 år i Pontus Group, ett oaktivt twitterkonto med hundar i fluga & mingelbilder på Finest. Att han dessutom älskar sitt jobb lite extra de dagar det regnar ute & väljer klädkombinationer som får vilken amazonpapegoja som helst att bli avundsjuk väljer jag att tolka som en galet skön & avslappnad människa med både självdistans & humor. Detta är rätt ovanligt i dagens samhälle där osäkerheten får de flesta att ängsligt rätta sig i leden för att inte riskera att ”göra” eller ”vara” fel! Synd om du frågar mig. Dessutom är det svårt att utvecklas & upptäcka nytt om man aldrig tillåter sig att göra fel ibland. Både i mat, vin & kärlek. Mänsklighet vinner i längden!

Champagne & viner från Piemonte hittar man i glaset på herr Moroni & är man även som gäst en fantast av ädla bubblor har man kommit till rätt ställe då Pontus! har Bollinger som huschampagne, är Krug-ambassadörer och har ett av Sveriges största utbud av just champagne! Som att komma till himmelen med andra ord!

_MG_1907Vill man nu kramas med Mario E Moroni, prova ypperliga viner på glas eller slå på stort med isad champagne beger man sig på stört till Pontus! mat & dryckesimperie som ligger i hjärtat av Stockholm på Brunnsgatan 1.

Vill man följa Mario på twitter gör man det på @marioemoroni & vill man tömma vinbaren med densamma gör man det bäst den sista i varje månad då öppnade flaskor säljs till xtra bra priser för att ge plats för nya pärlor i kommande månads vinlista.

/Johanna-Magdalena