Vill du verka kunna något om vin väljer du just nu ett bourgognevin. Bourgogne har blivit trendigt och man har även tagit fram speciella bourgognekurser för den som vill fördjupa sig i detta trendvin.
Är du en sådan som skiter i trender väljer du ett bourgognevin ändå – för bourgogne är gott! Bourgogneviner ska man dricka i stora kupor och bjuder på en bred repertoar från smöriga vita viner till röda & nyanserade, de är lätta och högkvalitativa. Vanligaste druvan är Pinot Noir för de röda och Chardonnay för de vita.
En vit smörig bourgogne (2010 Bourgogne Blanc, Lucien Lemonine, Bourgogne, Frankrike) serverar Restaurangakademien till en av sina förrätter – smörbakade hummer med crème på rostad kål, skaldjursvinigrette & friterade pilgrimsmusslor. Galet gott!
/Johanna-Magdalena
Dryckestips
Årgång: 2011
Alkoholhalt: 12,5%
Producent: Domaine Guyon
Nr: 5460 Pris: 129kr