enjoyTiden rasar! River och krigar! För oss som inte har tid är just tiden mer värdefull än allt guld på jorden.
Själv går halva mitt liv åt att planera varje minut och varje stund.
Jag älskar att ge, helst vill jag ge presenter av det fysiska slaget. Jag kan planera i månader, ge den där perfekta gåvan med det perfekta yttre, snören och kort som går i total harmoni, innehåll med tanke som passar just den där personen gåvan är avsedd för. Nu går inte det så ofta och jag har börjat ge bort min tid…
Så jävla fånigt kan tyckas men för den som uppskattar någon annans tid kan det vara den bästa presenten ever!

Att få ge någon tid kan betyda så mycket, att se någon annan, låta dom ta plats bland inbokade måsten, krav och åtagande. Ofta blir det magiska möten!

Även min egna tid är viktig just för att den är så sällsynt, tiden för egentid och reflektion. Jag tar den ofta i kombination med annat, t.ex. när jag reser från punkt A till punkt B eller när jag storhandlar i ensamhet eller tränar. Att inte ha tid gör oss till experter på att hitta just tid, för den finns ofta på oväntade ställen och gör varje dag maximalt utnyttjad vad gäller det som andra tar för givet. Äta och sova till exempel.

Det här passar inte alla men vet man inget annat blir det en livsstil och de vänner som orkar vet att både tanken och hjärtat finns hos dem både dag och natt även om närvaron inte alltid är fysisk. Jag klagar inte även om det kräver en helt annan skärpa än om tiden är obegränsad, det håller mig på tå hela tiden med kalendern i åtanke, datum och tider på dygnet styr mig. Jag prioriterar livet, möten med människor, ny kunskap mer än sömn med en filosofi att kroppen i slutändan tar det den behöver. Livet är i mångt och mycket magiskt och jag vill inte missa något! Varje dag är bara början på något stort och magiskt och jag blir aldrig riktigt färdig eller nöjd… både en välsignelse och en förbannelse!

zaltoglas

Jag har varit på det mest häftiga i mitt liv – en glasprovning! Det låter så obota dumt att jag svimmar men det är faktiskt helt sant! En aha-upplevelse som gjorde att jag satt och skrattade fånigt och var tvungen att prata med alla i min väg om detta magiska! Att få uppleva glasets betydelse för drycken gjorde mig hänförd och allt jag tidigare trott på ställdes på ända. Jag skulle med andra ord kunna skriva massor om glasprovning men det MÅSTE upplevas! Tycker man om dryck och tycker sig hamna på en platå är just detta som tar upp din eller din gästs upplevelse till en helt ny nivå!

1382825194750

Prov och tentamen har jag även skrivit och jobb har jag utfört i veckan men i fredags fick jag även åtnjuta en stund på Brasserie Godot på Grev Turegatan 36. En liten & intim lokal med bra musik, dj, sorl, sköna människor och en riktig proffsig personal! Vattenhål i Stockholm finns det massor av men när atmosfären är den rätta, drinkarna langas upp på bardisken snabbare än du kan höja fingret och stämningen så god att du aldrig vill gå hem då har du träffat helt rätt!

I jobbets tecken har jag även fått uppleva Franska vindagen på Grand Hotell och tusentalet gäster har passerat i helgen och i min värld är detta något av det mest fantastiska – möten med konsumenten. Snurra glasen med mina sällskap, lotsa genom årgångar och viner, dofter och smaker. Diskutera mat till respektive viner, vad gillar du och vad gillar jag och inse att lika mycket som jag kan ge gästen, ger dom tillbaka till mig i självkännedom och utveckling – fantastiskt!

Jag är med andra ord lycklig lottad vad gäller upplevelser, möten och personlig utveckling och även om det ibland känns som jag bara vill bryta ihop av trötthet så är alla ny kunskap och alla nya människor som kommer i min väg värda varenda minut i mitt liv och tacksamheten vet inga gränser! Tack alla ni som jag mött och alla ni som jag snart kommer att möta – ni berikar mig varje dag!

/Johanna-Magdalena