272080Jag är tjej, kvinna, mamma, älskarinna & väninna. Alla vet att vi kvinnor har dagar då vi förvandlas. Från prydliga och måttfulla till jobbiga och känslomässiga.

ben1Dagar man bara vill skrik-gråta, gå runt i pyjamasbyxor & rinnande mascara, sjunga ”all by my self” i äkta Bridget Jones-anda slevande i sig Ben & Jerry glass med den största skeden vi kan hitta och halsa rödvin som vatten.

Just för oss tjejer tror jag rödvin fungerar lite som terapi & ventil – innehållet dessa gånger är totalt ointressant. Vi griper tag i första bästa vinflaska på hyllan och sveper!

Vem har inte hört sin väninna säga ”Jag orkar inte mer, jag MÅSTE ha ett glas vin nu!”

Vin är visserligen både njutning och upplevelser men det fina med vin är att det har fler funktioner än så – det får oss att slappna av efter den där helvetesdagen på jobbet, glömma din knäppa chef, komma över ditt gamla X och skratta hysteriskt!

Jag älskar vin på just det viset – det följer oss genom livet. När vinet är uppdrucket, glassen slut och tårarna torkade, reser vi oss mot världen igen!

Den där vinflaskan som fick samspela med en liter fyllig chokladglass sprängfylld med kakbitar kanske inte var den perfekta matchen men det spelar inte så stor roll – ibland är vin just bara vin och glass bara glass och varje dag är en ny dag – en ny dag för möjligheter.

Ett rödvin som är min favorit just nu är Langhe Nebbiolo Fontanafredda från Italien. Det är mitt badkarsvin (och kanske ditt nya Bridget Jones-vin?). Dagar jag vill lyxa, tänder jag ljus, tappar upp ett varmt skumbad och häller upp ett glas Nebbiolo, sen ligger jag och läser tidningen & dricker vin i timmar.

Men Nebbiolo funkar faktiskt även utan glass och badkar, förslagsvis lamm. Det här är ett kryddigt vin med lakrits & körsbärstoner och passar bra till mustiga lammrätter. Ben & Jerry glassen kan du ju alltid ta till dessert & badet med en het italienare!

Smaklig spis!

/Johanna-Magdalena


Dryckestips

Langhe Nebbiolo Fontanafredda

Ursprung: Italien, Piemonte, Langhe

Årgång: 2011

Alkoholhalt: 13,5%

Druva: Nebbiolo

Producent: Fontanafredda

Nr: 22300

Pris: 99kr