7995Jag har jobbat mycket festvåning, det är ett speciellt sett att jobba som kräver planering och körschema och det ger visserligen inte lika personlig service och kontakt med gästen men i gengäld ger det en större festkänsla i vackra lokaler med fatservering & mängder av servicepersonal som utför sitt jobb på givna signaler.

En fördel med festvåning är också att man blir stark som en oxe. Jag minns ett nyår när vi serverade nykokta humrar på stora silverfat och köket hade fyllt faten så fulla att armen höll på att gå av.

Min restaurangchef på den tiden kallade vi Rioja-Lars av den enkla anledningen att han älskade spanska rioja viner och blev det något över efter avräkning kunde vi sitta i timmar, dricka vin och prata skit efter service.

Jobbar man länge tillsammans blir man lite som familj och det är lite av det unika med restaurangbranschen tror jag jämfört med ett vanligt jobb där man sitter enskilt med varsin arbetsuppgift och endast möts vid kaffemaskinen eller mikron innan alla stressar hem till sitt.

Inom restaurang jobbar vi intensivt mot samma mål, vi stressar, skrattar, bråkar, äter men tar oss tid för kramar och vassa skämt precis som en stor och stökig kontinental familj. Och just detta tror jag är nyckeln – att restaurangbranschen lockar fram så mycket heta känslor & humör med mycket hjärta och känsla som inte många andra branscher har.

Mat & dryck är och förblir något av det bästa jag vet!

Riojaviner är ofta utvecklade och smakrika och passar bra till lamm & nöt. I detta vin finner du körsbär, choklad & vanilj.

Dryckestips

Coto de Imaz Reserva

Ursprung: Spanien, Rioja

År: 2005

Alkoholhalt: 13,5%

Producent: El coto de Rioja

Druva: Tempranillo

Nr: 2659

Pris: 99kr