olJag vet inte med er men jag älskar öl! Så där folklig och god att man svimmar. En öl är ju aldrig riktigt fel. En dryck som bygger broar, som dricks både av bönder och i finsalongerna. Den saknar klass och det tycker jag är rätt skönt. Öl är för alla.

PRI_2488-P1.tiffDet första jag någonsin beställde på krogen var en öl och det finns väl ingen svensk som inte känner till Prippsreklamen som levererar en bit direkt ur den svenska folksjälen – sol, vind & vatten…och så en öl som legat på kylning i det guppande vattnet. Det bästa är att den också passar till nästan all mat och systembolaget har ett otroligt brett sortiment med ölsorter att testa.

Ölet som dryck har fått ett uppsving och idag är intresset för öl större en någonsin. Ölprovningar hålls, nya microbryggerier poppar upp och vi konsumenter har fått mycket mer än Pripps blå att välja på. Lite segt kan tycka då öl producerats i snart 7000 år men ändå. Bättre sent en aldrig! Vem är störst på öl då? Kina såklart! Men så är dom ju störst på det mesta här i världen. Svenska microbryggerier tycker jag själv är dom som är mest intressanta just nu & här gäller det att hålla korpgluggarna öppna gott folk för svensk ny öl kommer stort! Vi svenska är inte bara bra på att leverera grym musik & gastronomi av världsklass, vi är även ett land att räkna med när det kommer till dryck!

Här är tre sköningar som jag testat:

39856

– Wisby Pils (1570) från Spendrups.

En öl som passar perfekt men tanke på Almeveckan just nu!
Fräsch och fruktig med toner av citrus och aprikoser för 16.90:- på bolaget. Drick och njut för Visby är fantastiskt och öl & politik = killerkombo!

586213

– Pistonhead Plastic Fantastic (1488)

En öl för varje rockers! Att den levereras i plastflaska är ett stort plus och gör den naturligtvis ultimat för festivaler, klipputflykter och andra aktiviteter där tunga och ömtåliga glasflaskor är vanskliga. Inte så jätteavancerad men vad fan spelar det för roll? Aprikoser, örter och en härlig maltdoft räcker långt när det levereras i plastflaska på ett lerigt festivalfält & med ett grymt band som väntar!

741579

-Electric Nurce Pale Ale (1443) ….mer humle åt folket.

Här vänner har vi en spännande nyhet! Electric Nurce är producerad av Ida Engström (sjuksköterska) och Peter Robertsson (Elektriker) därav namnet. Nysläppt goding som jag tror kan bli stor! 19.90:- på bolaget. Ofiltrerad & frisk med en doft av humle och ananas, passion och aprikos som i varjefall jag älskar!!

Botten upp!

/Johanna-Magdalena.