Skärmavbild 2013-11-11 kl. 20.10.59Mitt kök på Stockholmsmässan har gått av stapeln och en hejdundrande tillställning har utspelats mellan den 7-10 november med massor av mässbesökare, utställare, kockar, artister och en otrolig mängd vin, mat och champagne! Ett hett tips för alla som älskar god mat, dryck och gastronomi!

_MG_2705För mig är mötet med konsumenter så oerhört roligt, det ger så mycket glädje och inspiration i själva mötet över drycker men också i att få dela mat och vin med andra. Att dessutom få möta kollegor från branschen, knyta nya kontakter och få chansen att själv pröva nya viner gör arbetet under en vin & mat-mässa så otroligt givande på så många plan.

Under denna mässa jobbade jag för Vinunic och deras breda vinsortiment, med en vinclub med över 50.000 medlemmar och med både aktiviteter som ”Speed-tasting” och nyheten ”Slow-tasting” var mässan en given succé! Årets nyhet var att låta besökare testa flera exklusiva ikon-viner i en så kallad ”Slow-tasting” och det var mycket populärt och en chans för många att få testa viner i prisklasser och årgångar som kan vara riktigt svåra att få tag på. På plats fanns även många vinproducenter och besökarna hade tillfälle att ta del i vinets historia och ursprung som jag själv tycker är så härligt. Bland annat fanns den spanska vinproducenten från Priorat Spanien som visade upp sina nya viner som snart kommer släppas på den svenska marknaden. Priorat med sin speciella och unika mineralrika jordmån och sina fantastiska viner är något som alla bör prova – kommande nyhet är bland annat Gran Clos Priorat 2006 med en blandning av 54% Grenache, 34% Carignan och 12% Cabernet Sauvignon, så håll utkik på Vinunic!

Folkets val, vinnare bloggen m.ade b.y m.ary och Maria Strömberg, moderator Alexandra Zazzi, Side-kick Fredrik Schelin. Stockholms Stadsmission Sandra Axell, Sponsor Findus med Emma Lefdal. Fotograf Kari R Andersson.

Folkets val, vinnare bloggen m.ade b.y m.ary och Maria Strömberg, moderator Alexandra Zazzi, Side-kick Fredrik Schelin. Stockholms Stadsmission Sandra Axell, Sponsor Findus med Emma Lefdal. Fotograf Kari R Andersson.

I torsdags avgjordes även Matbloggspriset och vann i kategorin Folkets val gjorde superduktiga Maria Strömberg – se hennes fina blogg här: m.ade b.y m.ary och kvällen avslutades med ett supertrevligt mingel med fina bloggkolleger på Syster & Bror med god mat och goda viner från Domaine Wines Sweden som bland annat lät oss pröva en kommande nyhet från Rhonedalen, Saint Cosme Cotes du Rhone Rouge (74503) med tydliga toner av peppar och örter.

gajamflSjälv passade jag under mässan på att testa både Cristal-champagne från 2006 och 2004 och viner som Gaja 2004 från Piemonte, Ridge Monte Bello 1999, Henschke Hill of Grace 2004 från Eden Valley och Domaine de la Romanee-Conti Echézeaux 2008 – mer om dessa viner kommer på bloggen längre fram i november!

Så med trötta fötter och med massor av lycka både i hjärta och sinnet tackar jag alla för några fantastiska dagar! En grym start på november!

 

Skål! /Johanna-Magdalena