_MG_5084Det finns få branscher som är så slitsamma som just restaurangbranschen. Långa dagar och sena kvällar där du står, springer, lyfter eller bär nästan hela tiden. Vi jobbar obekväma arbetsdagar, vi jobbar helger, vi jobbar över och vi jobbar långpanna!

Vi pratar mycket om gästens upplevelse, den avslappnade atmosfären på krogen, glädjen och möten över dryck och mat – men det ligger hårt arbete bakom allt detta. Allt det som gästen tar för givet eller små detaljer som kanske ingen gäst ens märker men som är otroligt viktiga och del i något mycket större – en helhetsupplevelse!

_MG_5045Idag vill jag därför hylla matsalens hjältar – alla ni som springer mellan borden, dukar, tar beställning, alltid ger ett leende, alltid ger ett närvarande intryck. Alla ni som förgyller gästernas upplevelse och alla ni som sliter för det gästerna inte ens märker, putsar glas & bestick, fixar och trixar, springer & stressar – allt för att ge våra gäster bästa tänkbara vin & matupplevelse! Ni är värda bubbel & sång! Utan vår servispersonal stannar krogsverige, stjärnkockarna lagar mat som ingen bär ut och dryckerna står oöppnade i restaurangens källare.

_MG_1670Det finns så mycket servering & dukningsregler i våra matsalar och på restaurangutbildningen lär man ut servering enligt den ”gamla” skolan, men sanningen är att det räcker med sunt förnuft, servering och bordsetikett uppfanns av adeln för flera hundra år sedan dess har kommit en bit på vägen, sedan får man inte glömma bort att det ofta är sällskapet eller stämningen som skapar minnen och upplevelse. Tacopaj med polarna kanske smäller högre än en stel nobel-middag om man är på det humöret. Allt handlar om vad man vill åstadkomma, om fokus ska ligga på drycken, eller maten eller kanske helhetskänslan.

Skål för er alla hjältar!

/Johanna-Magdalena


Liten serveringskuriosa: Varför vi dukar av salt & peppar innan vi serverar dig din dessert kommer från den gamla tiden då varmkök och dessertkök var helt skilda och allt som hörde varmrätterna till packades ner innan dessertköket tog plats. Det finns alltså inget som säger att du inte får ta salt & peppar på din efterätt – flingsalt på choklad är ju tex jättegott!
Lite serveringsfakta: Drycker serverar vi i matsalarna från höger men vi bjuder dig dryck från bricka från vänster. Vi serverar även din mat från höger men bjuder dig bröd från vänster. Vi smakar alltid av ditt vin innan servering för att kvalitésäkra din dryckesupplevelse. Vi dukar alltid med knivens egg mot gästen och vi serverar dryck vid måltid från höger till vänster men häller vin från vänster till höger vid vinprovningar!

ART_StockholmDryckestips

Bollinger Special Cuvée Brut
Artnr 7418
Pris 395:-
Mousserande vin, Vitt torrt
Torrt, utvecklat, friskt, smakrikt vin med inslag av moget äpple, rostat bröd, grapefrukt och nougat.