Det finns få branscher som är så slitsamma som just restaurangbranschen. Långa dagar och sena kvällar där du står, springer, lyfter eller bär nästan hela tiden. Vi jobbar obekväma arbetsdagar, vi jobbar helger, vi jobbar över och vi jobbar långpanna!
Vi pratar mycket om gästens upplevelse, den avslappnade atmosfären på krogen, glädjen och möten över dryck och mat – men det ligger hårt arbete bakom allt detta. Allt det som gästen tar för givet eller små detaljer som kanske ingen gäst ens märker men som är otroligt viktiga och del i något mycket större – en helhetsupplevelse!
Idag vill jag därför hylla matsalens hjältar – alla ni som springer mellan borden, dukar, tar beställning, alltid ger ett leende, alltid ger ett närvarande intryck. Alla ni som förgyller gästernas upplevelse och alla ni som sliter för det gästerna inte ens märker, putsar glas & bestick, fixar och trixar, springer & stressar – allt för att ge våra gäster bästa tänkbara vin & matupplevelse! Ni är värda bubbel & sång! Utan vår servispersonal stannar krogsverige, stjärnkockarna lagar mat som ingen bär ut och dryckerna står oöppnade i restaurangens källare.
Det finns så mycket servering & dukningsregler i våra matsalar och på restaurangutbildningen lär man ut servering enligt den ”gamla” skolan, men sanningen är att det räcker med sunt förnuft, servering och bordsetikett uppfanns av adeln för flera hundra år sedan dess har kommit en bit på vägen, sedan får man inte glömma bort att det ofta är sällskapet eller stämningen som skapar minnen och upplevelse. Tacopaj med polarna kanske smäller högre än en stel nobel-middag om man är på det humöret. Allt handlar om vad man vill åstadkomma, om fokus ska ligga på drycken, eller maten eller kanske helhetskänslan.
Skål för er alla hjältar!
/Johanna-Magdalena
Dryckestips
Bollinger Special Cuvée Brut
Artnr 7418
Pris 395:-
Mousserande vin, Vitt torrt
Torrt, utvecklat, friskt, smakrikt vin med inslag av moget äpple, rostat bröd, grapefrukt och nougat.