imagePåsken kom och gick, solen strålade och de svenska hemmen fylldes av påskris & ägg. Härligt!

Jag lagar ägg på både längden och tvären men inget slår äggröra med tryffel & riven parmesan, så sjukt gott att det borde vara lag på att äta det varje dag med knaperstekt bacon, förslagsvis till frukost!

 

Tryffeläggröra toppad med parmesan.

6 stora ägg

1dl grädde

1tsk salt

1tsk tryffelolja eller efter smak

1msk smör till stekning

Till servering:

25g hyvlad parmesan

Finskuren gräslök

Svartpeppar

Knaperstekt bacon + kaffe & jos

lamm

Annars är lamm ett klassiskt inslag på påsken och själv äter jag lamm året runt! Många är lite oroliga för att lamm ska smaka kofta men välj gärna ytterfilé om du är en ovan lammätare. Lammytterfilen är nämligen en av de magraste delarna och mycket av ”koftsmaken” sitter i de mer feta styckningsdetaljerna! Dessutom blir lamm otroligt mört när det tillagas på låg temperatur till 55-60 grader & i dryckesväg kan du välja & vraka eftersom lamm är väldigt vinvänligt. Tänk strama & nyanserade från tex Bordeaux, Toscana, Rhône eller Rioja – Mums!

Läs gärna mer om olika styckningsdetaljer på lamm hos Scan
734382_579934858686240_1860059552_n

Själv älskar jag även att grilla lammkorv på sommaren & laga goda lammfärsbiffar med vitlök, rosmarin & timjan lite när som. Det är liksom aldrig fel med lamm!

Glad vår!/Johanna-Magdalena


Dryckestips

Château Pech-Latt

Art.nr: 2233

Pris: 93 kr

Ett medelfylligt vin med härlig fruktighet och toner av torkade örter passar utmärkt till lamm!