_MG_9322dessertvinprovDen här veckan har bjudit på både champagne & dessertvins-provning och en mycket trevlig kväll på Pontus! där vi provade tre utvalda vita viner för det smått fantastiska priset av 150kr, bl. a. en finfin Sancerre!

Det absolut bästa med att jag har börjat förlora mig i dryckernas värld är inte som man skulle tro att jag har börjat dricka så förbannat mycket utan alla nya fantastiska samtal med människor.

Jag skulle kunna tro att det är lite som när man skaffar hund, helt plötsligt börjar man samtala med andra hundägare på sin promenad. Skillnaden här är att alla dricker så jag kan prata med alla, för alla har något sorts förhållande till dryck. Kanske farmors hemkokta svartvinbärssaft (som man senare blandade ut med sprit), garage-vinsfynd i Portugal, vardagsvin i Italien, hembryggt öl med en skumkrona tjockare än en cheeseburgare eller dom där goda vinerna som du brukar köpa på kryssning med äkta maken.

Folk berättar gärna om sina drycker & minnen bara man frågar.

När någon delar ett minne och en historia händer något magiskt – för en stund är vi nära och minnena & dryckerna förenar oss.

Ibland funderar jag på om inte vi svenskar som konsumerar mest vin i världen har ett väldigt stort behov av av just vin på grund av hur vi & den svenska mentaliteten är. Jag kan ju tycka att vi svenskar kan vara bra tillknäppta. Vårt språk rätt onyanserat med få ord som beskriver smak & doft och något så livsviktigt som kärlek och känslor!

Vi springer runt med våra fulltecknade agendor och har knappt en ända lucka för spontana möten med andra människor. Lägg sedan till det svenska kalla vädret och du får en frusen och otillgänglig person som har svårt att både uttrycka och visa känslor.

Låt oss nu göra ett experiment – addera vin.

Vad händer nu i landet Lagom?

Vinet värmer oss från insidan och för en stund glömmer vi våra fulla agendor. Gesterna blir kraftfullare och känslorna bubblar ut som ur en sprängfull vulkan!

Tro tusan att vi svenskar dricker mest vin i världen! Vi behöver det!

30144Härom dagen hade jag tex en intressant diskussion med en person som levt länge i Italien och vi talade om våra olika sätt att leva på kontinenten. Italienare har ju just det där nyanserade språket, de yviga gesterna, humöret & känslorna som en del i sin vardag. Att mötas över en bit mat och lite vin i all enkelhet gör man flera gånger i veckan eller varje dag.

Och just detta älskar jag så mycket – att man skriker, älskar, umgås, njuter & tar sig tid!

Jag menar inte att italienare är bättre än svenskar men jag tror faktiskt vi har något att lära om hur man lever!

Livet är kort och till för att njutas & varje minut är en del i ditt liv!

På tal om Italien så delade jag faktiskt en riktigt trevlig flaska vin härom veckan med en vän- Villa Puccini 2008 från Toscana, riktigt mjuk & välbalanserad och med smak av bla röda bär och vanilj så funkar den lika bra till fredagspizzan som till vår lilla plock-buffé och dokumentären om svenska pingis-landslaget en måndag. Vi lekte rysk roulett i vinhyllan & vips blev det denna! 85kr på bolaget, spring och köp!

Viva Italia!

[slideshow id=2]