image2I helgen invigdes våren med buller & bång! Ronja Rövardotter brukar göra vårskrik i skogen, själv intog jag årets första rosevin på en av stadens uteserveringar, öl på balkongen, bubbel, snaps, kräftor, kalventrecote, gåslever, fynd från vinkällaren & en magnumflaska Chablis – allt huller om buller! När jag vaknade i söndags med årets skallebang lovade jag mig själv att bara dricka mjölk resten av livet men som tur var hade jag glömt det lagom till lunch.

image4Fredagen började med Mulderbosch rose (6077: 79 kr) En sydafrikansk pigg liten rackare -sval, fräsch & sommrig med smaker av hallon, örter & granatäpplen. Som en dessert i dryckesform ungefär. Denna kommer jag definitivt packa ner i picknick-korgen i sommar, sitta på solvarma klippor vid sommarstugan vid Vänern & njuta av lediga dagar!

En annan dryck du bara måste prova är Oud Beersel, Geuze (1694) en underbart syrlig spontanjäst öl från Belgien. Den här kompisen är något grumlig och vackert djupgul i färgen & lagringsbar. Har kan du med andra ord stoppa ner ditt guld i jordkällaren och plocka upp det lite när som för att förföras av ölens fantastiska karaktär! Helt klart helgens roligaste dryckesupplevelse! 39.90 kr på bolaget & värt varje krona! Spring & köp!

imageTill gåslevern grävdes en flaska Pommard Epenots 2007, Luis Jadot fram från källaren, riktigt rara droppar på 100% pinot noir och tydliga toner av körsbär som skulle vinna ytterligare på några års lagring.

Till sist blev vi riktigt törstiga och en magnumflaskan William Feure Chablis 2010 åkte fram! Inga konstigheter, en Chablis är en Cablis är en Chablis och jag älskar Chablis!

Trots detta är det ändå belgaren som tog hem grand slam & jag är lyrisk över en syrlig öl med lite ciderton och kan inte släppa tanken på nästa tillfälle med en kall Oud Beersel & räkmacka! Mums!

Trevlig vecka!

/Johanna-Magdalena


Dryckestips

Mulderbosch rose
Artnr: 6077
Pris 79 kr

Oud Beersel, Geuze
Artnr: 1694
Pris 39.90