Vi lever i Sverige och nästan 90% av alla jag känner handlar på systembolaget men vad många inte vet är att vi har många bra vinbutiker som helt lagligt säljer viner direkt med leverans hem till din dörr! 45 stycken nätvinhandlare finns det & listan på dom hittar du här på BKWineMagazine.

Skärmavbild 2014-01-29 kl. 07.46.40Ett problem som jag kan se är att många konsumenter inte har tillräckligt med kunskap om vin för att känna sig bekväma att gå in i en virtuell vinbutik och beställa drycker man aldrig hört talas om. Det kräver lite mer av kunden som i vanliga fall spontanhandlar dryck på Systemet där det ständigt finns fysisk personal nära till hands att fråga, man kan snurra på flaskorna och flacka lite med blicken innan man går en loop och norpar åt sig en snygg bag-in-box med en tjusig giraff på framsidan eller en box som är utformad som en damväska med devisen att ”svärmor kommer ju också och då kommer det gå åt mycket dricka!”

vingard

Nä, inte vill man känna sig dum när man handlar och inte vill man bli lurad heller. Kan man nu tänka sig att ha någon som helst framförhållning till nästa fest, kalas eller för att fylla på vinhyllan där hemma kan man nu ”provdricka” vinet i sitt eget kök innan man handlar! Perfekt om du frågar mig!

På Handla på Vingården eller Société Vinicole du Langedoc som företaget egentligen heter kan man nu beställa en vinprovningsbox med tre viner i praktisk förpackning med vardera 6cl vin att prova. Detta räcker gott och väl för att snurra, dofta & smaka både en och två gånger. Hade man fått ”provdricka” allt på Systembolaget direkt hade kanske inte de där bag-in-box vinerna fått följa med hem då du hade fått prova boxvinet direkt mot ett annat kvalitetsvin och oanat känt en förbluffande skillnad. Kvalité kontra kvantité – så enkelt! Folkhälsoförespråkarna hade jublat! Svenska folket hade genast börjat dricka mindre men bättre.

På Handla på Vingården är man något viktigt på spåret och när du väl valt vilket vin du vill köpa får du tillbaka pengarna för vinprovningsboxen! Smart & enkelt!

Idag har man 13 vingårdar på sin lista och du hittar både spännande och säkra kort bland vinerna. Ett stort plus är att du hittar små filmer om vinproducenterna själva, kartor i google maps på vingårdarna och en riktigt snygg och fräsch sajt som är lätt att navigera sig runt på!

boulange4Johan Solive startade La Boulangerie i Malmö 2009, ett franskt genuint bageri som fick Gastronomiska Akademiens pris 2012 och nu har han alltså tagit över familjeföretaget inom vin i Montpellier som hans farfar startade 1968.

För mer information kontakta Johan Solive Tel: +33 781 427 103 eller surfa genast in på www.handlapåvingarden.se för att testa själva!

Smaka, bedöm & beställ”

/Johanna-Magdalena