48126Jag älskar vin som vardagskompisar & piffar hellre upp den grå massan av vardagar än att slå på stora trumman till helgen. Vardagarna är de stora hjältarna och alla vet att hjältar firar vi med vin. Inte varje dag & inga stora mängder kanske men ändå. Jag älskar en riktig vinkväll en vanlig tisdag! Varför vänta hela veckan lång när livet pågår varje dag, inte bara på helgerna. Jag tror på att det är det där lilla extra i vardagen får oss att lyfta blicken, andas och känna att vi lever. Som en god flaska vin t.ex.

En god vardagskompis är ett knastertorrt vitt vin (Schloss Vollrads Riesling 2011) som jag fick prova hos en nära vän första gången. Vi är helt olika vi två, min vän och jag. Jag är rödvinsdrickare och hon är vitvinsdrickare. Jag har alltid varit en sådan där som i smyg tycker att vita viner mest är sura & blaskiga, lite kärringdricka sådär. Därför provade jag min väns vin med stor skepsis, men oj vad jag blev glatt överraskad! Efter den kvällen har även jag tagit de vita vinerna till mitt hjärta.

Schloss Vollrad Riesling 2011 från Tyskland är en riktig liten pärla och doftar härligt friskt av gröna äpplen & honung. Smaken drar åt citrus och i varje fall mina smaklökar tar ett litet glädjeskutt när det når munnen. Det här är ett vin du vill dricka både ett, två och tre glas av! En rolig detalj är att flaskan har glaskork och jag brukar använda mina urdruckna flaskor som vattenkaraff på bordet.

Schloss Vollrad Riesling blir din för 119 kronor och är väl värd pengarna. Den är stor och generös i doft och smak. Den åtnjuts med fördel tillsammans med skaldjur men jag dricker den lika gärna ensam som sällskapsvin. Ladda gärna kylen med flera flaskor, det här kommer bli en favorit!

Vinfakta!
Schloss Vollrad Riesling.
Ursprung: Tyskland, Rheingau
Årgång: 2011
Alkoholhalt: 12,5%
Druva: Riesling
Producent: Schloss Vollrad
Dryckes.nr: 5846
Pris: 119kr