671577Det här amerikanska vinet (Boom Boom Syrah) fick jag faktiskt tipsat av en vän i Uppsala som jag tror föll mer för etiketten än innehållet. Vännen ville ha några snygga viner stående i det nybyggda köket, och visst sticker etiketten ut även om jag själv går mer på innehåll.

När jag tänker USA, tänker jag tv-serien Dallas, JR, den amerikanska drömmen, snabbmat & naturligtvis barbecue!

Boom Boom kommer dessvärre inte från Dallas utan Washington State och är lagrad i 10 månader på franska ekfat och bjuder på en djup blå/röd färg. Men lite dröm bjuder den också på, drömmen om sommar & barbecue! Den här producenten är seriös och vinet står sig bra även till svenska grillpartyn! När jag dricker det här vill jag slänga på tjocka skivor marmorerat kött på grillen tillsammans med majs & lime, serverat med rostad potatis och hemslagen bea! Stå på terrassen & njuta av grillos, vänner & vin natten lång!

Boom Boom bjuder inte på några konstigheter, den är både lättdrucken och somrigt familjär. Vanilj & björnbär är några av smakerna, doften går åt kaffe och choklad och mörka bär. Jag föreslår flera flaskor när du ändå är på gång (det går åt) och massor av kött & saken är biff!

 

Vinfakta!

Ursprung: USA, Washington state

Årgång: 2011

Alkoholhalt: 13,5%

Druva: Syrah

Producent: Charles Smith Wines

Dryckes.nr: 6714

Pris: 129kr

Hemslagen Bea!

(Serveras förslagsvis till nygrillat kött & rostad potatis)

Ingredienser: Smält smöret på svag värme i en kastrull.

Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.

Finhacka löken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.

Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.

Rör ner 3 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.

Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.

Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.

 • 1 st gul lök
 • 6 st vitpepparkorn
 • 4 ml vatten
 • 1 dl vitvinsvinäger
 • 4 kvistar färsk dragon
 • 4 kvistar färsk persilja
 • 3 st äggulor
 • 200 g skirat smör
 • 2 msk hackad färsk persilja
 • 1 msk finhackad färsk dragon
 • 1 krm cayennepeppar
 • 3 krm salt

Ger livskvalitè & service till andra! Att sätta guldkant på andras vardag är det jag brinner för! Jag gillar mat och dryck och hoppas att ju mer jag skriver om det ju mer kommer jag att lära mig!