köttkEn del kvinnor drömmer om juveler, jag drömmer om vakuum-maskiner, jäskorgar & köttkvarnar och en egen karl som sitter i soffan och sippar whisky medan jag står i köket och gör korv! Men som en klok vän en gång sa, vissa saker är bäst i fantasin!

Har man ingen karl kan man tillexempel ersätta honom med vin & köttkvarnen och korven med ett riktigt köttigt innehåll i flaskan! Fantastiskt, eller hur?
Precis som fransmännen besjälar allt med sitt ”le” & ”la” älskar även jag att besjäla våra viner, ofta i maskulin form.

Just nu är jag lite trött på det lätta & syrliga, det transparenta som är så oerhört trendigt, både i vinvärlden och i den mänskliga. Missförstå mig rätt nu gott folk, inget ont om vältränade män med kroppar som gudar som lite lojt sippar på en elegant bourgogne i all sin svala dekadens. Men ibland vill man ha något annat. Det mörka, djupa, kroppar som tar plats. Viner som fyller munnen med en kaskad av mörka bär och animaliska toner. Rökt kött och härliga tanniner i en spännande förpackning kantad av en generös fruktighet. 
Just nu längtar jag bort från det välborstade & prydliga. Hellre käftsmäll än kyss. Hellre pungspark än smek. Och visst är det härligt att kunna längta efter olika saker? Precis som livet och årstiderna skiftar och kökens menyer byts ut förändras våra smaker och begär. 
Nej, idag behöver inte det smala, svala och alltför eleganta göra sig besvär. Jag vill ha mycket av allt. Mustig kryddighet och en famn som är större än jag.

Miss me when I'm gone

Miss me when I’m gone

_MG_0980 (1)En spännande septembernyhet från Vinia som är just så här är Caravan (Systembolaget nr 6573) av producenten John Quarisa från Australien med det generösa priset 89:-. Vinet är gjort på hybriddruvan Durif (Petite Sirah) en korsning mellan Syrah och Peloursin som uppkom i Frankrike i mitten av 1800-talet och jag gillar verkligen det här nya världenvinet både för att det bjuder på en härlig färg och en inbjudande doft i all sin mörka frukt och lätt rökiga stil men även för att tanniner, kryddor och kropp är så väl balanserad och du får mycket för pengarna! Klart intressant – ut och handla gott folk!

korvCaravan passar utmärkt till höstens lite tyngre och kryddigare rätter eller en god hemgjord korv! En bok som jag själv suktar efter just nu är Korvbok av Taylors & Jones.

Korv & rödvin – Oj, vad gott!

Skål!/Johanna-Magdalena