tjejernaDet har varit mycket snack i media om barnfria caféer & restauranger på sista tiden. I resereklamerna kan du även hitta barnfria resor. Det kan man tycka vad man vill om, jag tycker det är skit.

Alla har vi varit barn, nästan alla av oss får barn någon gång i livet och när vi blir gamla får vi förhoppningsvis barnbarn. Vi kan i varje fall säga att en stor del av våra gäster & kunder har barn. Börjar vi begränsa oss allt för mycket tror jag att vi kommer att tappa både den avslappnade atmosfären och en stor kundkrets. För vems skull ska vi utesluta barnen ur våra matupplevelser? För de bittra barnfria singlarna som inte orkar bli störda i sin dekadens och egocentriska tillvaro? Barn är inget störningsmoment, det är ni som är tillknäppta! Vi har allt att vinna på att inkludera barnen i våra mat- & dryckesupplevelser. Barn gör inte som vi säger, dom gör som vi gör. Låt de se oss njuta och skratta, umgås och smaka. Låt oss lära barnen att livet är härligt. Barnen är vår nästa generations kockar & sommelierer, krögare och foodies, winelovers och vanliga gäster – alla lika viktiga.

Nej, jag förespråkar den sydeuropeiska stilen där barnen får vara med. Jag vill att krogen ska vara som en stor bullrig familj där ungar & vuxna blandas, man äter och dricker gott, ungar somnar i knät och de vuxna surrar en stund till. Det är trevligt gott folk, allt behöver inte vara så formellt och stelt – upplevelser kan vara underbara ändå! Och dom som irriterar sig på ungar på allmänna platser har nog större problem än just ungar.

pocketJag tog med mina två små döttrar till nyöppnade Pocket på Brunnsgatan i Stockholm en fredagskväll, det var inga problem! Ungar är ungar men personalen tog emot oss med ett leende, hjälpte till att ta av barnen jackorna och dra ut stolarna. Restaurangen var fullsatt men här var det inga problem att beställa in barnmat i form av köttbullar och mos, Zingo och Coca-Cola samtidigt som undertecknad drack flera glas Bollinger och mumsade gudomlig tonfisk!

Alla som har barn eller känner ett barn vet att ungar gillar att pilla, på Pocket hade man vid varje kuvert dukat med små paket med grissini till döttrarnas förtjusning och det åts grissinis för fulla muggar!

I anslutning till Pocket kan man i samma plan gå in i vinbaren och hälsa på en gigantisk rosa elefant (som man dock inte får sitta på) men dra i snabeln var också kul. Har man större barn eller barnsliga vuxna kan man låna ett av många sällskapsspel som finns inne i vinbaren.

Barn tycker det är kul att gå på restaurang – så håll de för guds skull inte hemma med en tråkig barnvakt. Barn ser det vi inte ser, de pratar glatt med servitrisen, ser om man kan ligga på stolen istället för att sitta, drar den rosa elefanten i snabeln och fnissar åt sura gubben i baren.

Jag älskar både ungar & krogen och vill inte vara utan både det ena eller det andra! Tack Pocket med personal för en trevlig barnvänlig restaurang!