barcaÄntligen vänner! Efter att bloggen har haft sommarlov och vi har laddat batterierna under denna fantastiska sommar med lika mycket lata dagar som jobb och en fantastisk resa till Barcelona med flödande Cava & haute cuisine tapas av världsklass startar vi nu starkt med att fylla våra kalendrar med vinprovningar, studiebesök i olika vinkällare, vinföreläsningar och prova höstens vin-nyheter på systembolaget!

Jag är sjukt peppad och i veckan startar även min Sommelierutbildning på Restaurang Akademien och ni kommer få följa med under resans gång i hösten – allt i vinets tecken. Glöm inte bort att det inte finns något som är rätt och fel i vin, det är din upplevelse som är den viktiga! Din njutning slår alla vinexperter i världen och även om jag kommer besitta kunskaper efter detta år vill jag aldrig glömma bort att sällskapet, tillfället och minnena av stunden alltid är viktigare än drycken i glaset även om helhetsupplevelsen höjs ytterligare av att få dela en underbar dryck! Så gott folk – let’s rock and roll!

Nu till Barcelona, denna magiska stad!

Europas lilla San Fransisco. En tur till denna lilla pärla gör Stockholm till en liten blek förort i jämförelse. Här är det som att beställa pizza fast du får alla pizzasorter på menyn på samma pizza – xtra allt!

Krogargolfen_20Juli_2013_ 1 (1)Inte bara är barcelonaborna ruskigt snygga, de är även tillmötesgående. Kanske inte så konstigt då staden tar emot ett aldrig sinande flöde av turister och varje gata och uteservering myllrar av människor och Barcelona vet hur man tar hand om sina gäster! För det första bjuds du på ett tropiskt klimat och 30 grader klockan 22 är inte ovanligt. Stranden lockar tusentals men känns för den delen helt ok och sanden är brännande het, medelhavet svalkande och drinkarna på strandbaren oerhört läskande!

Föredrar man shopping finns det en hel stad att förlusta sig i med både vanliga affärer och lyxbutiker, vill man shoppa finns det inget som stoppar dig förutom möjligtvist ficktjuvar så håll hårt i plånboken! Det törstiga kompisgänget kommer inte heller bli besvikna, för här dricker du rätt billigt och barerna är många och utelivet en upplevelse som pågår natten lång. Bemödar man sig lite genom att leta bland Barcelonas små vindlande gränder hittar du även dryckes och gastronomiupplevelser som slår alla turistfällor som trängs utmed de breda turistgatorna. Trägen vinner, så leta!

cava

Tillexempel ligger det en magisk liten cavabar Can Paixano som ett litet oanspråklöst hål i väggen på en bakgata. På insidan flödar både vit och rosa cava och här äter du tapas och trängs med lokalbefolkningen som hoppar in på ett glas och en hamburgare. I taket hänger skinkor och du kan både köpa med dig delikatesser och cava hem från detta ställe! En charmig pärla som måste besökas! Vill man få en smak av denna Cava så rekomenderar jag att ni köper hem en ”blandlåda” med deras godsaker. Finns på bolaget BS; Can Paixano Blandlåda (nr 77589) 822:-

ikibana

Nästa ställe som inte får missas är iKibana på Avinguda del Parallel 148, här finner du japanese & brazilian fusion som slår det mesta jag upplevt! Här dog jag och kom till himlen och smaklökarna tog små glädjeskutt samtidigt som du sedan lämnar stället med ett fånigt leende. Inredningen är smakfullt och svalt inrett och du blir oerhört ompysslad av den proffesionella personalen, en fröjd utan dess like! Dryckestips till denna fantastiska måltid: Tres Picos, Garnacha 198:- BS.

sensi

Till sist kan jag även rekommendera Sensi Tapas som inte kommer göra någon besviken, stora och vällagade tapas i minimal lokal med personal som var lika söt som likör! Vi drack Cellar Cal Pla 2008 till tapasen och den finns också att köpa här hemma.

Det spelar ingen roll hur mycket som skrivs om Barcelona, denna stad ska upplevas och med en restid på bara 3 1/2h tar du dig dit på ett kick! Skål för sommaren som varit och den stundande hösten!

Puss & kram Johanna-Magdalena!