Påsken kom och gick, solen strålade och de svenska hemmen fylldes av påskris & ägg. Härligt!
Jag lagar ägg på både längden och tvären men inget slår äggröra med tryffel & riven parmesan, så sjukt gott att det borde vara lag på att äta det varje dag med knaperstekt bacon, förslagsvis till frukost!
Tryffeläggröra toppad med parmesan.
6 stora ägg
1dl grädde
1tsk salt
1tsk tryffelolja eller efter smak
1msk smör till stekning
Till servering:
25g hyvlad parmesan
Finskuren gräslök
Svartpeppar
Knaperstekt bacon + kaffe & jos
Annars är lamm ett klassiskt inslag på påsken och själv äter jag lamm året runt! Många är lite oroliga för att lamm ska smaka kofta men välj gärna ytterfilé om du är en ovan lammätare. Lammytterfilen är nämligen en av de magraste delarna och mycket av ”koftsmaken” sitter i de mer feta styckningsdetaljerna! Dessutom blir lamm otroligt mört när det tillagas på låg temperatur till 55-60 grader & i dryckesväg kan du välja & vraka eftersom lamm är väldigt vinvänligt. Tänk strama & nyanserade från tex Bordeaux, Toscana, Rhône eller Rioja – Mums!
Läs gärna mer om olika styckningsdetaljer på lamm hos Scan
Glad vår!/Johanna-Magdalena
Dryckestips
Château Pech-Latt
Art.nr: 2233
Pris: 93 kr
Ett medelfylligt vin med härlig fruktighet och toner av torkade örter passar utmärkt till lamm!